четвртак, 30. јануар 2014.

Прослава светог Саве у нашој школи



Спомен светог оца Саве, првог архиепископа српског и школске Славе, прослављен је свечано у средњој Економској школи у Нишу. Након свете Литургије, којој су наши професори и ученици присуствовали у храмовима широм нашег града, одржана је свечана Светосавска академија у просторијама наше школе.
Академија је отворена благосиљањем славског колача и пшенице, које је са великом љубављу припремио овогодишњи домаћин Славе и професор наше школе господин Зоран Стевановић. Чин благосиљања колача предводио је високопречасни презвитер Александар Ђорђев, службеник епархијског Управног одбора, уз саслужење високопречасног јереја Борислава Стаменковића, службеника епархијског Управног одбора и протонамесника Николе Пантића, старешине храма светог Апостола и Евангелисте Луке. Светом богослужењу присуствовали су директор Економске школе господин Драган Алексић, садашњи и бивши професори, ученици и радници школе.
Након благосиљања славског колача, високопречасни јереј Борислав Стаменковић одржао је беседу у којој је поздравио све присутне и честитао им празник светог Оца Саве. Отац Борислав је у беседи подсетио на величину једног светитељског лика какав је био свети Сава и позвао све да подражавају живот светога Саве, да би „добро управљали домом (=економијом)“ коју нам је Господ подарио.

Након беседе оца Борка, директор школе господин Драган Алексић поздравио је све присутне и пожелео им срећан празник. Директор је подсетио на успехе које су наши ученици постигли протекле године, а најбољим ученицима уручио честитке и пригодне поклоне. 
Након тога отпочела је свечана Светосавска академија коју су организовале професорке српског језика гђа Драгана Петровић и гђа Соња Петковић. Наступио је и хор наше школе који предводи професор Грађанског васпитања господин Радослав Јовановић и професор Верске наставе Далибор Мидић.
По завршетку академије у приређено је славско послужење за све присутне у просторијама школе. 
          Снимак свечане академије можете погледати ОВДЕ.
          За преглед кликнути на фотографије:
  



















Нема коментара:

Постави коментар